Comentarii scurte generate de situația creată în jurul lui Gabriel Oprea

1. Oprea e un rahat cu ochi, iar de asta ne-am dat seama chiar înainte de ceea ce s-a întâmplat marți seara.

Dincolo de tăcerea nesimțită a numărului doi din Guvern, problema este că și ceilalți lideri ai partidelor politice sunt cam tot pe acolo, plus peste 90% dintre cei care sunt prin Senat și Camera Deputaților. De la stânga la dreapta, atitudinea lui Oprea o întâlnim în multe situații la cam toți liderii partidelor politice din țara asta.

„La Revoluție, pare că s-a murit, între altele, și pentru dreptul poporului de a circula cu girofar și escorta poliției. Desigur, nu direct, ci prin reprezentanți, aleșii nației.”

2. Iohannis tace cu privire la atitudinea sfidătoare a lui Gabriel Oprea. Tace, ca de obicei!                                                                                                                   

Președintele este ultima speranță în ceea ce privește capacitatea partidelor politice de a oferi lideri capabili să conducă țara și de a genera o nouă atitudine printre politicienii români. Lipsa de reacție la evenimentele din ultima săptămână, scandalul polițistului mort și cel legat de Dan Mihalache, pune însă semne de întrebare în ceea ce privește însăși verticalitatea sa. Să avem aici în vedere faptul că Oprea a fost omul politic alături de care Iohannis s-a afișat cel mai des după noiembrie 2014.

Noiembrie 2014 a oferit un strop de luciditate înspre alegerea decenței în defavoarea ignoranței, dar lipsa de reacție în situații precum aceasta este exact un exemplu de ignoranță jignitoare pentru  cei care i-am girat votul. La un an de mandat, modul în care militează pentru ceea ce a promovat în campanie ar obține cu greu o notă de trecere, tema educației oferind singurele momente în care discursul și acțiunile sale au avut o oarecare coerență.

 

3. Oprea este doar produsul unui sistem. Al cărui tipar trebuie să îl schimbăm noi!

Pe ideea că majoritatea mergem pe „nu mă bag, man!”, noua generație de politicieni este reprezentată de Alexandra Dobre. Sau de tânărul președinte de organizație de tineret care zicea că arestarea lui Oprescu are în primul rând efectul negativ al blocării activității unei instituții. Nici nu îi țin minte numele sau partidul minuscul din care făcea parte, dar în condițiile actuale și-ar putea găsi pe termen lung un traseu pe „modelul Oprea”.

Ba, cred că mă bag, man, chiar dacă momentan e problematic în ceea ce privește opțiunile tinerilor ce și-ar dori să se implice în politică!  Oprea, Ponta, Dragnea Blaga, Răducanu și Dobre trebuie aruncați în ghenă, împreună cu tot gunoiul adunat în cei 25 de ani. Nu putem sta cu fundul în fotoliu cu speranța ca arestările să curețe țara, având în vedere capacitatea de producție a fabricilor de locotenenți din partide.

 

Distribuie
Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+

Marian Mănescu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *