Proiectul Halep

La 33 de ani, eterna sfertfinalistă și semifinalistă de Grand Slam, Penetta,  și-a jucat pe Artur Ashe ultima șansă pentru gloria unei finale de Grand Slam la simplu. Italianca și-a luat pușca și a ieșit hotărâtă să omoare caprioara; a dat cu gloanțele turbării pentru a nu lăsa nicio șansă adversarei.

Nicio părere de rău pentru înfrângerea lui Halep. Pe hârtie, să pierzi ca număr doi o semifinală la US Open în fața numărului 26 mondial e poate puțin surprinzător și prilej pentru Mats Wilander să arunce săgeți unei “evoluții dezamăgitoare în raport cu poziția ocupată în clasament”. Simona nu este cea mai talentată din circuit,  nu are nici cele mai fine lovituri și nici nu rivalizează momentan cu forța multora dintre jucătoarele de top. Ascensiunea ei este mai degrabă un proiect început cu mulți ani în urmă – să nu uităm care a fost primul moment al apariției ei în atenția publicului – zâmbetele starnite de știrea de tabloid privind operația de micșorare a sânilor care-i incomodau jocul. Pare să fie mai mult decât conștientă de propriul ei proiect, care de abia peste vreo doi – trei s-ar putea să  schimbe și parerile celor din categoria lui Wilander în turneele de top. Apropo de asta, pronosticurile WTA de dinaintea US Open îi dadeau Simonei cu indulgență șanse la un parcurs până în sferturi.

Certă este constanța în rezultate din ultimele două sezoane, care împins-o în prim plan pe Halep,  iar seriozitatetea pe care o arată față de tenis o diferențiază de majoritatea celorlalte jucătoare din noua generație – celebră fiind imaginea de la finalul sezonului trecut când vacanța de final de sezon o găsea pe Simona în pregătire la munte,  în contrast cu paharul de mojito savurat de Bouchard pe plajele din Caraibe. Dincolo de orice calcule sau speculații asupra viitorului ei, atitudinea Simonei și modul în care își revarsă energia pe teren îi va asigura aplauzele și respect indiferent de partea de lume unde tenisul o va găsi. Uneori, acesta este cel mai important rezultat.

487435202

 

 

Distribuie
Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+

Marian Mănescu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *